Jatkosarjat jo puolessa välissä
Hokkarit-U15Julkaistu: 19.02.2024 12.00

Jatkosarjat jo puolessa välissä

Kevätkauden pelit on jo pitkällä mutta palataan kuitenkin hetkeksi syksyn tunnelmiin...

Mustat pelasi syksyn kivenkovaa AAA-sarja, missä edustettuina oli Pirkanmaan seurojen ja Lahden lisäksi myös länsirannikon isot seurat. Sarjassa nähtiin mahtavia taisteluja ja hienoja onnistumisia. Voitot Liiga-seurojen ikäluokan ykkösjoukkueista HPK:sta ja Ässistä jäi varmasti parhaiten mieleen. Hämeenkyrössä pelatussa ottelussa TuToa vastaan päästiin tuulettamaan 5-4 johtomaalia 30 sekuntia ennen loppusummeria mutta tuomari oli eri mieltä. Kompurointi ennakolta samantasoisia joukkueita vastaan johti lopulta karsiutumiseen kevään AAA-sarjasta. Taitavat ja välillä ylivoimaisetkin vastustajat antoivat kuitenkin hyvän kuvan siitä missä ikäluokan kärki menee, lähellä mutta niin kaukana. Olihan se hieno päästä katsomaan kun U16 SM-sarjaa pääasiassa pelaavat lahjakkuudet kurvailevet MJL Kuljetus Oy Areenalla tehden jääkiekon pelaamisesta todella helpon näköistä.

Valkoisten syksyn AA-sarjapelit alkoi kangerrellen. Kun puolet sarjan otteluista oli pelattu, oltiin pisteitä saatu kasaan vasta neljä. Jälkimmäinen puolisko meni nousujohteisesti ja kertyneet pisteet oikeuttivat lopulta sarjataulukon sijalle 7. Syksyn AA-sarjasta vain lohkon kaksi parasta sai pitää paikkansa ja näin Valkoisten kohtalona oli tippua keväällä A-sarjaan. Etenkin viimeinen ottelu sarjakakkosta Kisa-Eaglesiä vastaan osoitti millaisesta porukasta on kyse, kun kaikki ovat täysillä mukana. Tyylikkääseen vierasvoittoon oli mukava päättää syksyn sarjapelit.

Pieni lepo ja katse kohti kevättä...

Sarjojen tauottua vedimme hieman happea ja rauhoituimme joulunviettoon. Paluu arkeen oli kuitenkin nopeasti edessä, kun osallistuimme loppiaisena turnaukseen molemmilla joukkueilla. Turnauksessa oli mukana kansainvälistä väriä, kun turnausjärjestäjä oli saanut houkuteltua osallistujia Virosta ja Liettuasta. Vuodenvaihteessa koimme ikäviäkin uutisia, kun 3 joukkueemme vakiokalustoon kuulunutta peluria päätti lopettaa. Lopulta pelaaja vahvuus pieneni kahdella, kun saimme tampereen puolelta yhden pelaajan lisää.

Jatkosarjat hyvällä mallilla...

Mustien kevään AA-sarjaa on nyt pelattu 9 ottelua ja joukkue keikkuu kärjessä maalierolla +44. Huhtikuun alun lopputurnaukseen varmasti mukaan pääsevä joukkue (lohkovoittaja) ratkotaan Hoklakersin, Pelicansin ja Ässien kesken. Muut sarjassa pelaavat joukkueet ovat Hämeen-lohkosta paikkansa säilyttäneet KPK ja Kisa-Eagles sekä länsirannikolta mukaan tulleet KJK ja Kiekkohait.

Valkoisten A-sarjaa on nyt takana 8 ottelun verran ja joukkue on, pääasiassa samoista syksyn vastustajista koostuvassa, lohkossa hienosti toisena. Syyskauden viimeisen pelin asenne ja tekeminen on jatkunut keväällä ensimmäisestä pelistä lähtien. Viikonloppuna vastassa oli Fortuna ja HPK, sama meno jatkui ja pisteet Hoklakersin pussiin. Paikka lohkon neljän parhaan kesken pelattavaan lopputurnaukseen on täysin omissa käsissä.

Tuulahdus tulevaan...

Kuhina kauden 24-25 U16-joukkueista on täydessä käynnissä ympäri Pirkanmaata, kun seurat miettivät kuumeisesti mihin sarjaan ja millaisella miehityksellä olisi mahdollisuus ilmoittautua. Se jos mikä on varmaan, niin Hämeenkyrössä kuin Ylöjärvelläkin pelataan ensi kaudella U16-kiekkoa. Ennen kuin sen paremmin mietitään tulevaa, on edessä vielä reilusti käynnissä olevaa kautta, kymmeniä treenitunteja ja useita otteluita, ja tietty kaiken tämän jälkeen ansaittu päätösturnaus.

-Mt-