Harjoitusottelut puolivälissä
Julkaistu: 17.08.2023 12.00

Hoklakersin harjoitusottelut syksyn osalta puolivälissä.

Ensimmäinen AAA ottelu HyRi:ä vastaan oli, kuten odottaa sopii, melko sekavaa kiekottelua alusta loppuun. Kiekko pyöri missä milloinkin ja pelaajat hakivat paikkojaan. Toisessa erässä nähtiin paikotellen hyvää peliä ja paikkojakin saatiin luotua reilusti. Jäähyjen sävyttämä peli päättyi tasan 1-1. Hoklakers maalivahdeille kertyi yhteensä 17 torjuntaa (Häikiö 6, Järvinen 12). HyRi:n maalivahdit olivat kiekon edessä yhteensä 34 kertaa.

Seuraavana viikonloppuna pelattiin yhteensä kolme ottelua. Lauantain AA+ tason ottelu Kangasalaa vastaan tarjosi yleisölle viihdykettä. Maaliverkot heiluivat molemmissa päissä ja punalamppu syttyi yhteensä 12 kertaa. Pelissä pitää olla tunnetta mukana mutta tässä se meni kyllä hieman yli. Hoklakersin rangaistusminuutit yhteensä 53, ei hyvä. Peli päättyi Hoklakerin voittoon 5-7. Ottelun torjunnat Hoklakers 42 (Häikiö 21, Haavisto 21) ja Kisa 40.

Sunnuntaina Hämeenkyrössä pelattiin molempien ryhmien pelit ja vastaan asettui Kokkolan Hermes. 5-4 päättyneessä AAA-pelissä maaleja tehtiin tasatahtiin ja jännitys säilyi aina ottelun loppuminuuteille asti kotijoukkueen sortuessa taasen turhiin jäähyihin. Hoklakersin maalinsuulla koko pelin pelannut Jarkko Haavisto torjui 36 kertaa ja sama luku kirjattiin myös Hermeksen maalivahdille. AA-pelissä kotijoukkue oli tehokkaampi kuin vastustaja. Avauserässä Hoklakers meni 2-0 johtoon. Hermes keräsi voimia ensimmäisellä erätauolla ja väänsi pelin tasoihin kun siirryttiin toiselle huilitauolle. Kolmannessa erässä kiekko oli enemmän kotijoukkueen päässä mutta niin vain ajassa 45.03 tehty 3-2 maali riitti kotijoukkueen voittoon. Tässäkin pelissä kulutettiin aivan liikaa jäähyaition penkkiä, kotijoukkueelle kirjattiin kokonaisuudessaan 30 minuuttia ja vierasjoukkueelle 4. Kotijoukkueen viimeinen lukko, Roope Häikiö torjui ottelussa peräti 50 kiekkoa, kun vastustajan maalivahdin vastaava luku oli 23.

Pirkkalan ja Hoklakersin AA lähipeli pelattiin keskiviikkoiltana. Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen siirryttiin tauolle tilanteessa 2-3. Toinen erä päättyi Hoklakersille 0-4 ja peli alkoi olla selvä. Vierasjoukkue kaunisteli vielä kolmannessa erässä lukemia kahdella maalilla ja näin ottelu päättyi Hoklakersin voittoon 2-9. Vaikka tulos oli noinkin selvä, kertoo torjunnat toista kieltä. Hoklakers päädyssä maalivahdit Häikiö ja Järvinen joutuivat tekemään hikisen iltapuhteen torjuen yhteensä 47 kiekkoa, Pinkkarimaalivahdit torjuivat 33 laukausta.