Kaksi viikonloppua ja 8 ottelua
Julkaistu: 30.09.2023 12.00

Pisteet tiukassa...

U15-sarjat pyörähtivät käyntiin pari viikkoa sitten. Mustat saivat heti lauantaina sarjan avausottelussa kovaa kyytiä, kun vastaan luisteli Ilves Anaheim. Sentterissä pelatussa pelissä vihreäpukuinen kotijoukkue oli joka tilanteessa metrin edellä ja Ilves oli tyly isäntä voittaen lukemin 8-0. Hoklakersin maalilla Haavisto torjui 37 kiekkoa. Valkoisten avausvastus oli tuttu LeKi. Lauantaina alkuillasta pelatussa pelissä Hoklakers taisteli pisteistä tosissaan ensimmäiset kaksi erää. Kolmannessa erässä LeKi takoi neljä maalia ja ottelu päättyi kotijoukkueelle maalein 5-2. Maalivahtien torjunnat 10-35, Kärjenniemi vartioi kausiavauksessa Hoklakersin maalia.

Sunnuntaina oli kotipelien vuoro. Ylöjärven Huurre Areenalla Mustat sai vastaansa Ilves Floridan. Ensimmäisessä pelissään rökäletappion kärsinyt Hoklakers lähti sunnuntain peliin tosi mielellä. Ilves oli kuitenkin hieman niskan päällä ja hyvällä jalalla liikkeellä ollut kissalauma hallitsi hienokseltaan pelitapahtumia. Kolmanteen erään 1-3 tilanteesta lähtenyt kotijoukkue laittoi todellisen taistelumoodin päälle ja kairasi pelin tasoihin neljään neljään ottelun viimeisellä vitosella tehdyillä kahdella maalilla. Yhden pisteen kotijoukkueelle takasi Hoklakers maalia vartioinut Häikiö 40 torjunnalla. Valkoisten kotivastus oli Kisa-Eagles. Tuttuun tapaan tasaista vääntöä molemmissa päissä sisältäneessä ottelussa ei maaleilla liiemmin juhlittu, kahden erän jälkeen taululla lukemat 1-1. Kolmannessa erässä Kisan raamikas joukkue pääsi useammin tekopaikoille ja laittoi kiekon kahdesti Hoklakers maalia vahtineen Järvisen taakse. Ottelu päättyi Kisan 1-3 voittoon, Järvisen torjuttua 42 maalintekoyritystä.

Sairauksista ja loukkaantumisista kärsineet joukkueet suuntasivat seuraavana lauantaina vieraspeleille Turkuun ja Mänttään. Mustia Turussa isännöi TPS White. Ensi kertaa Impivaarassa pelannut Hoklakers antoi tiukan vastuksen turkulaisille. 10 kenttäpelaajalla ottelun läpi tahkonnut vierasjoukkue taisteli viimeiseen hikipisaraan asti mutta se ei tällä kertaa tuottanut tulosta pisteiden valossa. Ottelu päättyi tepsille 3-2. Hoklakers maalilla taituroinut Järvinen torjui 55 kiekkoa. Valkoiset kohtasi aina kovan KPK:n. KPK oli tällä kertaa selvästi vahvempi maalein 7-1. Vaikka vierasjoukkue ei saanut kuin kerran kiekon kotijoukkueen verkkoon, oli paikkoja kuinka ja paljon. Maalivahtien torjunnat ottelussa 31-64, Hoklakers maalilla Haavisto.

Sunnuntain kotipelit pelattiin MJL Kuljetus Areenalla Hämeenkyrössä. TPS White matkasi vuorostaan Mustien vieraaksi. Ottelussa nähtiin kaikkiaan 14 maalia. Edellisenä päivänä vajaalukuisena pelattu tiukka vieraspeli näkyi kotijoukkeen tekemisessä. TPS voitti ensimmäisen erän maalein 1-4, vaikka peli tasoittui toiseen ja kolmanteen erään, ei TPS tällä kertaa päästänyt lähelle. Lopputulos pöytäkirjoissa 5-9 ja näin TPS lähti kotimatkalle täysi pistepotti taskussaan. Maalivahtien torjunnat ottelussa 24 (Haavisto) ja 31 (Järvinen), TPS 34. Valkoiset kohtasivat Pirkkalan Pingviinit. Vähämaalinen ottelu oli kotijoukkueen hallintaa. Ensimmäisessä erässä tehtyjen kahden maalin turvin kotijoukkue lähti kolmanteen erään puolustamaan johtoasemaa tilanteessa 2-1. Nurmen tehtyä iltapäivän toisen maalinsa heti kolmannen alkuminuuteilla, riitti tämä takamaan kotijoukkueelle voiton 3-1 ja kaksi pistettä. Kotijoukkueeen Häikiö torjui 20 kiekkoa, pinkkareiden maalivahdin torjuessa 53 kertaa.