U9 peliryhmälle turnausvoitto 17.4 Vantaalla
Julkaistu: 19.04.2022 14.52

U9 peliryhmälle turnausvoitto 17.4 Vantaalla

U9 peliryhmälle ensimmäinen turnausvoitto 17.4 Kiekko-Vantaan isännöimästä turnauksesta

U9 peliryhmän sunnuntaiaamu 17.4 koitti varhain sillä bussi kotihallin pihasta starttasi jo klo 05:00. Suunnaksi otettiin Vantaan Tikkurilan jäähalli ja Kiekko-Vantaan järjestämä 14 joukkueen Pääsiäisturnaus. U9 peliryhmä kävi jo loppiaisena vierasturnauksessa Riihimäellä eli turnausreissaamisesta oltiin ehditty kerryttämään vähän kokemusta.

Ensimmäisessä kohtaamisessa harjoitushallissa oli lähestulkoon paikallisottelun tuntua sillä turnauskoitos aloitettiin Lempäälästä matkanneen Lekin kanssa. Ennakolta aavisteltiin, että kamppailusta tulisi tiukka mittelö. Alkulämmittelyiden jälkeen kopissa valmennukselta vielä viime hetken ohjeet, kovaääninen HOKKARIT -huuto ja sitten jäälle! Yleisön kannustaessa turnauksen ensimmäinen peli saatiin käyntiin ja vääntö oli tiukkaa. Hokkareiden turnauksen maalitilin sai avatuksi Tuukka Kuusiluoma napakalla osumallaan ja tällä kertaa Pirkamaan herruuden veikin Hokkarit lukemin 2-5.

Pienen huilitauon aikana kopissa kuunneltiin sairastuvalle jääneen joukkueen kapteenin Julius Keräsen videon muodossa lähettämä kannustuspuhe. Kannustuspuheen jälkeen oli tarmoa lähteä kohtaamaan turnausjärjestäjän oma peliryhmä Kiekko-Vantaa Valkoinen. Ottelu hoidettiin varmoin ottein Miro Luomahaaran ottaessa komeasti vastuuta puolustajan tontilla. Jere Hämäläinen hääräsi 4 maalia tehden jo turnaksen toisen kypärätemppunsa. Kaikenkaikkiaan tuloksena 5-10 voitto.

Nopean lounastauon jälkeen siirryttin pelaamaan Trio Areenan puolelle. KJT Blue Keravalta lähti viimeiseen alkusarjan otteluunsa onnistuttuaan voittamaan kaikki aiemmat pelinsä. Tiedossa siis kova taistelu, mutta periksihän ei anneta! Lähes jokaiselle Hokkareiden pelaajalle onnistumisia maalinteossa ja KJT Blue voitettiin lukemin 7-2!

KJT Bluen jälkeen kaadettiin heti perään Vantaalainen Evu White lukemin 0-4. Nopea vaihto Trio Areenalta harjoitushallin puolelle ja Junior Pelicans Nastolaa kesyttämään. Pelicans taipui Hokkareiden tahtoon muun muassa Valo Leikkasen ja Petteri Paanasen komeiden maalien ansiosta. Virallisiksi lukemiksi kirjattiin 9-2.

Vielä edellistäkin vaihtoa nopeammin siirryttiin takaisin Trio Areenan puolelle ja edessä oli viimeinen alkusarjan peli! Tiedossa äärimmäisen tiukka taistelu kisaisännän oman peliryhmän Kiekko-Vantaa Mustan kanssa. Ennen ottelua lohkon kärjessä 10 pisteellä Hokkarit ja KJT Blue, Kiekko-Vantaa Mustan ollessa heti kannoilla 8 pisteellä. KJT Blue oli jo pelannut omalta osaltaan alkusarjan läpi, Hokkareilla ja Kiekko-Vantaa Mustalla oli keskinäinen kamppailu vielä pelaamatta. Eli jos lohkon alkusarja päättyisi tasapisteisiin selviäisi lohkovoittaja lohkon otteluiden maalierolla. Kiekko putosi jäähän ja pelisaatiin käyntiin. Tunnelma oli katossa yleisön kannustaessa villisti omaa suosikkijoukkuettaan! Ottelu oli äärimmäisen tiukka, päättyen lopulta 2-3 tappioon! Miten tässä nyt näin kävi! Katsomon valtasi hämmennys! Alkusarja oli kolmen kärjen osalta päättynyt tasapisteisiin! Kuka näistä äärimmäisen kovista joukkeesta jatkaa aivan hetken kuluttua alkavaan kultaotteluun. Vihdoin tulokset päivitettiin turnauspalveluun ja Hokkarit voittivat lohkonsa maalieron turvin!

Finaalipelit saatiin käyntiin ja alkoi hermoja raastava 20 minuuttinen. Ice Team Raseborg oli voittanut oman lohkonsa 5 voitolla ja yhdellä tasapelillä eli nyt ei voisi löysäillä. Kaveri oli väkivahva ja selkesti voitonnälkäinen. Yks kaks oltiin jo 1-3 takaa-ajoasemassa! Luisuisiko kirkkain mitali sittenkin käsistä vaikka Matias Huhtasalo onkin saanut hienon osuman? Jostain joukke löysi uutta puhtia nousten tasoihin 3-3. Ja näihin lukemiin virallinen peliaika pysähtyi.

Pelaaja-aitiossa vallitsi hämmennys, miten voittaja ratkaistaisiin! Siirryttiin voittolaukaiskilpailuun ja paras kolmesta voittaisi. Hokkareiden maalilla koko turnauksen taituroinut Jare Laaksonen oli ison koitoksen edessä. Ice Team Raseborgin ensimmäisen vetäjän yritys päättyi Jaren mielettömään torjuntaan! Hokkareilta ensimmäiseksi mailan varteen saapui Viljo Talonen. Kaverin vahti oli valppaana ja torjunta tuli. Seuraavalla kierroksella vastustaja onnistui, mutta samoin Jere toimitti varmalla otteella kiekon reppuun. Viimeiselle kierrokselle siirryttiin tasalukemin. Jare torjui ja voitonavaimet olivat Oliver Viitaharjun käsissä. Mutta piina jatkui, vastustajan veskarin aavistaessa Oliverin aikeet.

Tasoissa oltiin ja siirryttiin ratkomaan tilannetta pari kerrallaan. Ice Team lähti yritykseen, mutta Jare torjui varmoin ottein. Jere lähti tekemään ratkaisua, mutta ei syntynyt maalia. Kierros numero 5 alkoi ja kaveri onnistui yllättämään iskien kiekon maalinperälle. Nyt olisi Viljon onnistuttava tai haaveet voitosta katoaisivat. Viljo kesti paineet ja lunasti odotukset tasoittaen kierroksen. Jännitys alkoi olla jo sietämätön. Tasaväkiset joukkueet aloittivat mestaruusratkonnan kierroksen nro 6. Jare oli tarkkana ja tekee varman torjunnan. Nyt olisi Oliverilla jälkeen mahdollisuus viimein ratkaista piinaava finaaliottelu. Oliver lähti tyynenviileästi suoritukseen, lähestyi, lähestyi ja sitten lähti tarkka veto kohti ylänurkkaa ja kiekko pömpeliin! Hokkarit voittaa!