13.00
Hokkarit-U14, U14 AA jatkosarja lohko 2

Hokkarit - LeKi Sininen

Hämeenkyrö

Runebergin päivää vietettiin Hokkarit U14 joukkueella jääkiekon merkeissä, kun Hämeenkyröön saapui vieraaksi LeKi Sininen. LeKin ryhmä oli sarjan piikkipaikalla, ja tiedettiin että kova peli olisi tulossa. Hokkarien ryhmä oli jälleen kerran vajaalukuinen, oli sairastamisesta toipumisia, yksi pelikielto ja muita poissaoloja, joten LeKiä lähdettiin kaatamaan 6 hyökkääjän ja 3 pakin voimin. Jaossa oli jälleen kerran houkuttelevia sarjapisteitä.

Ensimmäiseen erään luistelikin hyvällä jalalla liikkeellä oleva Hokkariporukka. Peli vietiin heti LeKin kenttäpäätyyn, ja siellä pyörittiin ensimmäiset otteluminuutit. Ottelun ensimmäisestä vastasivat kuitenkin Lempäälän pojat ajassa 3:01. Maali syntyi ensimmäisestä LeKin varsinaisesta hyökkäyksestä, kun hieman onnekkaastikin kiekko pomppi Hokkarien puolustuspäässä, ja takatolpalta onnistui vapaa hyökkääjä iskemään kiekon sisään. Ikävä alku ottelulle. Tästä maalista sai LeKi myös omaa peliään käyntiin, ja vaarallisia hyökkäyksiä alettiin nähdä myös Hokkarien maalilla. Erä kuluikin lähes loppuun ilman osumia, vaikka molemmilla joukkueilla oli hyviä maalintekopaikkoja. Ainakin LeKin päässä tolpatkin kilahtelivat useamman kerran. Erän lähentyessä loppuaan, ajassa 12:42 vierasjoukkue onnistui voitetusta Hokkaripään aloituksesta luomaan hässäkän maalille, missä pehmeästi pelannut puolustus antoi LeKin pelaajan viimeistellä lukemat jo 0-2:een. Tämä ei kuitenkaan lannistanut Hokkareita, vaan heti keskialoituksen jälkeen hyökkäys vei kiekon LeKin päähän ja vain 6 sekuntia myöhemmin iski kavennusmaalin, lukemiin 1-2. Tämän enempää ei ensimmäiseen erään kirjattu tilastomerkintöjä, ja erätauolle siis siirryttiin lukemissa 1-2. Erä oli hyvin tasainen, mikä näkyy torjunnoistakin: 9 torjuntaa kummassakin päädyssä.

Toisen erän alussa Hokkarit painoi päälle kuin herhiläiset yrittäen tasoitusmaalia. Syötöt eivät kuitenkaan tänään napsuneet kohdalleen, ja LeKin joukkue puolusti hyvin, joten tulosta ei saatu syntymään. Kun erää oli kulunut 2 minuuttia, Hokkarit pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla. LeKi pystyi kuitenkin tehokkaasti pysäyttämään Hokkarien yritykset, ja niin tämä Hokakrien mahdolisuus kului ilman kunnollista ylivoimavääntöä. Erän edetessä nähtiin hyviä Hokkarien yrityksiä tehdä lisäosumia, mutta kun tehoja ei tullut, niin pelaaminen alkoi kääntyä yksin yrittämiseksi, minkä LeKi pystyi tehokkaasti pysäyttämään. Erän kuluessa lkoi vajaalukuisena pelanneen Hokkariryhmän jalkaa painaa, järjestelmälliset hyökkäyksiin lähdöt tuntuivat pysähtyvän jo omalle siniviivalle, tai sitten päätyvän pitkiksi kiekoiksi. Näin toinen erä kului ilman kummankaan joukkueen lisäosumia, ja toiselle erätauolle siirryttiin muuttumattomissa lukemissa 1-2. Myös tämä erä oli hyvin tasainen, LeKin maalilla nähtiin 14 torjuntaa, ja Hokkarien maalilla 11 torjuntaa.

Kolmanteen erään Hokkarit tuli hieman muutetulla kokoonpanolla, hakien lisää hyökkäysvoimaa roolimuutoksin. Erä alkoi tasaisesti, ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Kun erää oli kulunut 2 minuuttia, soi tuomarin pilli, ja LeKin pelaaja komennettiin istumaan rangaistusta. Tuomarin hetken neuvonpidon jälkeen myös Hokkarien jäähyaitio aukesi, ja myös sinne komennettiin puolustaja kärsimään rangaistusta poikittaisesta mailasta. Näin siis peliä jatkettiinkin tasavajaalla. Tässä erikoistilanteessa Hokakrit yritti raivoisasti luoda tasoitusmaalia, jota kuitenkaan ei syntynyt, Ajassa 3:31 onnistui kuitenkin LeKin pelaaja päästä laidasta puolittain läpiajoon, ja kuljettaa kiekko maalille, sekä kiertää maalivahti Hokkaripuolustajien nenän edessä. Näin tilanne jo harmittavasti 1-3 LeKin johdossa. Sinnikkäästä yrittämisestä huolimatta ei Hokkarit pystyneet LeKin maalivahtia ohittamaan erän kuluessa, ja erä puolivälissä LeKi onnistui vielä kasvattamaan maalieroa 1-4:ään, kun LeKin hyökkääjä onnistui kiertämään väsyneillä jaloilla pelanneen Hokakripulustuksen, ja ampumaan komean maalin. Vaikka kavennusmaalia yritettiin viimeisille sekunneilel asti, ei Hokakriryhmä enä pystynyt loistavaa peliä pelannutta LeKin maalivahtia yllättämään, vaikka kaikki tolpat ja ylärimat kyllä tuli osuttua useampaan kertaan. Näin ottelu päättyi harmittavasti Hokkarien tappioon 1-4.

Ottelusarjaa jatketaan tämän ottelukierroksen jälkeen viidennellä paikalla. Voittoja ja tappioita on nyt tilillä yhtä monta, ja tulevat ottelu pitäisi pystyä kääntämään voitoiksi, jos mielitään lopputurnauksessa pelata. Seuraavana viikonloppuna pelataan myös kotiottelua, ja tällä kertaa KPK Tyttöjä vastaan. Nollataan tämä tappio ja Jutin sanoin "Mennään eteenpäin".