18.05
Hokkarit-U14, U14 AA jatkosarja lohko 2

HPK Musta - Hokkarit

Hakio 1

Tammikuun viimeisenä sunnuntaina oli vuorossa alkuillan ottelu Hämeenlinnan Hakiolla HPK Mustaa vastaan. Ottelun alkuasetelmat olivat kiinnostavat, sillä edellisenä päivänä HPK oli voittanut oman ottelunsa, ja Hokkarit vastaavasti olivat hävinneet omansa. Näillä tuloksilla HPK oli noussut sarjan toiselle sijalle, ja Hokkarit vastaavasti pudonnut kuudenneksi. Hakio on kuitenkin perinteisesti ollut hyvä paikka Hokkarijoukkueelle, lähes aina sieltä on saatu lähteä kotiin sarjapisteiden kanssa. Tällä kertaa Hokkariporukka oli liikkeellä vajaalla miehityksellä, remmissä oli vain yhdeksän kenttäpelaajaa ja maalivahti, kun taas vastustajalla tiedettiin olevan lähes 20 pelaajaa kokoonpanossa. Peliaikaa oli jokaiselle Hokkarille tiedossa riittävästi, ja vauhtia oli myös luvassa.

Pukukopista jäälle marssi keskittynyt ja päättäväinen Hokkariporukka. Joukkueessa oli selvästi päätetty, että nyt oli tultu pelaamaan. Ensimmäinen erä alkoikin Hokkarien hallinnassa, ja HPK:n päädyssä pyöriessä. Tänä päivänä nähtiinkin täysin erilainen Hokkarijoukkue kuin edellisenä. Joukkue pelasi yhtenäisesti, syötöt napsuivat kohdalleen, ja jokainen hoiti tonttinsa mallikkaasti. Niinpä ensimmäitä osumaakaan ei tarvinnut kauaa odotella. Se syntyi ajassa 2:20, kun Hokkarihyökkääjä sai vastustajan maalin takaa syötettyä maalin edessä olevalle hyökkääjälle, jolla oli helppo tehtävä laukoa kiekko reppuun. Toinen maali saatiin myös aikaan 1,5 minuuttia myöhemmin, asialla taas samat pelaajat. Tilanne siis jo 0-2 Hokkareille. Ennen erän puoliväliä Hokkarit joutui pelaamaan 2 minuuttia alivoimalla, mikä saatiin mallikkaasti hoidettua ilman että vastustajat ehti kovin vaarallisia tilanteita Hokkarimaalille rakentaa. Ottelun kolmatta osumaa saatiin odottaa vielä muutama minuutti, kunnes ajassa 10:29 Hokkaripuolustaja kuljetti kiekon maalin takaa hyökkäysalueen kulmaan, ja sai vapautettua maalilla odottavan keskushyökkääjän, joka ampui kiekon tyhjään reppuun. Näin siis tilanteeksi jo 0-3. Vielä 15 sekuntia ennen erän loppua Hokkarit sai juhlia yhtä lisäosumaa, kun hyökkäyspään aloituksesta Hokkaripuolustaja sai kiekon, ja ampui sen alakulmaan hyökkääjän tekemän loistavan maskin takaa. Tässä nähtiin tilanne jota treeneissä on paljon harjoiteltu, ja nyt se tuotti tulosta. Näin siis mahtava alku Hokkarielle, kun ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat jo 0-4.

Toiseen erään tultiin samalla vauhdilla. Laidat rymisi ja koviakin otteita nähtiin puolin ja toisin. Kun erää oli kulunut noin 5 minuuttia, sattui ikävä tilanne hyökkäyspäässä, kun taklauksen jälkipeleissä Hokkarihyökkääjä potkaisi jäässä makaavaa vastustajan pelaajaa, mistä vihellettiin saman tien pelaajalle ulosajo ja ottelurangaistus. Tämä oli kylmää vettä Hokkarien niskaan, kun selvitettäväksi tuli 5 minuutin mittainen alivoima, minkä jälkeen tiedettiin että loppuosa pelistä jouduttaisiin pelaamaan 8 pelaajan voimin. Se ei kuitenkaan kylmännyt Hokkariporukkaa, vaan alivoimaa lähdettiin tappamaan omilla vahvuuksilla pelaten ja tiukasti puolustaen. Tämä onnistuikin hyvin, ja kun jäähyä oli 2 minuuttia ehtinyt kulua, saatiin vapautettua Hokkarihyökkääjä läpiajoon,josta tämä taiteili viidennen maalin. Nyt siis Hokkarijohto jo 0-5. Alivoiman loppupuolella kuitenkin Hokkaritkin joutui viimein nöyrtymään, ja HPK sai ylivoimahyökkäyksestä tehtyä avausmaalin, lukemiin 1-5. Tämä toistui vielä 2 minuuttia ennen erän loppua, kun HPK runnoi toisen maalin Hokkarien verkkoon. Hetken aikaa alkoi jo näyttää pahalta, mutta lopulta sumeri soi, ja toiselle erätauolle lähdettiin jään ajon ajaksi koppiin lukemissa 2-5.

Kolmatta erää Hokkarit jatkoi tiiviisti pelaten, ja järjestelmällisesti torpaten kaikki HPK:n hyökkäysyritykset. Sekä puolustus että hyökkäys pelasivat hienosti yhteen, ja aikaa saatiin mallikkaasti tapettua. Myös HPK:n leirissä alkoi turhautuminen kasvaa, kun tulosta ei tullut. 2,5 minuuttia ennen erän loppua HPK onnistui kuitenkin vielä täräyttämään yhden maalin ja kaventamaan maalieron 2 maaliin. Hokkarit kuitenkin jatkoi painamista, ja vielä minuutti ennen ottelun loppua Hokkarit tehtaili viimeisen osuman ja lopullisen niitin ottelulle. Näin siis loppunumeroiksi kirjattiin 3-6 Hokkarivoitto.

Nyt nähtiin kerrassaan mallikelpoinen Hokkarien peliesitys. Joukkue pelasi hienosti yhteen, jokainen hoiti tonttinsa ja antoi kaikkensa jäällä. Vaikka vastustaja yritti kovalla vauhdilla pehmittää Hokkarien peliä, niin ryhmä jaksoi sitkeästi tehdä töitä loppuun asti yhdessä, ja se palkittiin komealla voitolla. Aika hyvin näin vajaalukuisena matkassa olleelta porukalta! Ottelun voitto toi Hokkarit takaisin peliin lohkon kärkisijoista, nyt sijalle neljä. Tästä käännetään katseet kohti seuraavan viikonlopun kivikovaa LeKi Sinisen kohtaamista. Mielenkiintoinen ja tärkeä matsi tulossa, ja ilmeisesti vihdoinkin myös yleisö voidaan viimein päästää hallille nauttimaan ottelusta!