TURNAUSVOITTO U10 JOUKKUEELLE 10.4 RIIHIMÄELTÄ
Julkaistu: 30.04.2022 11.32

Hokkareiden U10 joukkue osallistui Kiekko-Nikkareiden kevätturnaukseen 10.4 Riihimäellä

Huhtikuisena sunnuntaiaamuna kello 6.30 starttasi bussi kohti Riihimäen jäähalleja kyydissään energinen jääkiekkojoukkueellinen poikia ja vähän vähemmän energinen kannustusjoukko kahvikuppeineen. Tilausliikenne Aren kyydillä perille turnauspaikalle päästiin turvallisesti matkalle osuneesta takatalvesta huolimatta.

Turnauksessa kaikki joukkueet pelaisivat toisiaan vastaan 2 x 15 minuuttia ja pisteiden perusteella järjestettäisiin paremmuusjärjestykseen. Pelit pelattiin isolla kentällä, josta joukkueella oli kokemusta vain kahden harjoituspelin verran.

Jännitystä ja intoa huokuva joukkue sai ensimmäisenä vastaansa Porvoon Huntersin. Ottelu ei olisi voinut paremmin alkaa ja jo ajassa 2.20 Jere Hämäläinen teki Hokkareiden ensimmäisen maalin. Johto vankistui Veikka Matikaisen vastustajan maalivahdin ohi livauttamalla maalilla. Hunters kuitenkin laittoi vastaan ja tasoitti peliin toisessa erässä. Voitontahto ja taistelu tuotti lopulta tulosta, kun Oliver Viitaharju pääsi hyvän syötön ansiosta läpiajoon, josta syntyi ottelun voittomaali. Hokkareille voitto lukemin 3-2. Paras mahdollinen alku ison kentän peleihin!

Toisen peliin vasta luisteli kotikulmilta tuttu Uplakers Ylöjärveltä. Jo heti ajassa 3.32 Uplakers pääsi avaamaan maalihanat, mutta kauaa ei naapureiden annettu johtoasemasta nauttia, kun jo minuutin päästä peli tasoitettiin. Jatkona tasoitukselle pakit tarjoaa Arttu Valkamalle makean syötön, ja nopeajalkainen Arttu ajaa läpi ja vie Hokkarit 2-1 johtoon. Kannustusjoukkojen verenpaineelle ei kuitenkaan suotu lainkaan helpotusta, kun Uplakers tasoittaa pelin minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua. Toisessa erässä maalivahdit molemmissa päissä pitävät tonttinsa puhtaana ja tilanne pysyy pitkään tasan. Ajassa 25.15 Aarni Zahartsenko onnistuu blokkaa vastustajan vedon ja päättää, että on aika ratkaista peli. Siitä siis läpiajo käyntiin, jonka päätteeksi kiekko maaliin. Menestys ison kentän peleissä saa jatkoa, kun Hokkarit voittaa turnauksen toisen pelinsä lukemin 3-2.

Kolmanteen peliin vastaan luisteli turnausisäntä Nikkarit White. Pukukopissa valmennus ohjeistaa pelaajille, että vähintään kuusi maalia pitää saada, jotta päästään sarjan kärkeen. Pelaajat eivät kuitenkaan luottaneet valmennuksen laskutaitoon ja varmuuden vuoksi laittoivat vähän kerrointa valmentajien vaatimaan maalimäärän: peli päättyy 15-1. Turnauksen ainoa ”murskavoitto” muuten tasaisessa sarjassa.

Viimeiseen peliin lähdettäessä mikään ei ollut varmaa, vaikka asema oli edellisten voittojen myötä hyvä. Voitto pelistä vaadittaisiin turnausvoiton varmistamiseksi, kun yksi peli pelattaisiin vielä oman pelin jälkeen. ”Finaalipelin” vastukseksi tulee HPK Hämeenlinnasta. Ennakko-odotukset käyvät toteen ja peli on tasaista. Hokkarit on kuitenkin ensimmäisen erän jälkeen johdossa lukemin 2-0. Toisessa erässä pienet virheet kostautuu ja peli onkin yhtäkkiä tasan 2-2. 2 minuuttia ennen pelin päättymistä Aarni Zahartsenko pääsee lupaavan näköiseen läpiajoon, mutta hänet koukataan nurin. Rankkari! Aarnilla ei ollut aikomustakaan jättää tilaisuutta käyttämättä ja pää kylmänä taiteilee kiekon maaliin. Voitto Hokkareille pelistä lopulta Jonne Laaksosen maalilla lukemin 4-2. TURNAUSVOITTO VARMISTUU! Pojat saa kultamitalit kaulaan.

4 peliä, 4 voittoa. Pokaali kojelaudalla johdattaa voitonriemuisen joukkueen kotia kohti ja juhlat bussissa saa poikienkin äänet käheiksi kuten kannustusjoukoille kävi jo aiemmin päivällä. Poika saunoo...!!