15.45
Hokkarit-U14, U14 AA jatkosarja lohko 2

KPK Black - Hokkarit

Mänttä

Helmikuun puolivälin tuplapeliviikonlopun sunnuntaina Hokkarit matkasi toiseen vieraspeliin Mänttään. Edelleen vahvasti koronan aiheuttamista sairastumisista kärsinyt Hokkarijoukkue oli nyt matkassa 8 kenttäpelaajan vahvuudella. Edellisen iltapäivän vääntö Tampereella ei päällisin puolin näkynyt pelaajista, joista varmasti jokainen oli herännyt aikaisin seuraamaan hienosti kultaan päättynyttä jääkiekon olympiafinaalia. Ilmassa oli voiton tunnelmaa, ja tunne oli että kotiin tullaan sarjapisteiden kanssa. Vastustaja kuitenkin tiedettiin selvästi eilistä kovemmaksi, joten helpolla ei tultaisi pääsemään.

Ensimmäinen erä alkoikin vauhdikkaasti, ja maalipaikkoja nähtiin molemmissa päissä. Hokkarit oli hyvällä jalalla liikenteessä, mutta niin oli myös vastustaja. Hokakrit hienokseltaan hallitsi erää, ja sai luotua selvästi vaarallisimmat maalipaikat. Näistä ei kuitenkaan osumia onnistuttu tekemään, sillä KPK:n maalivahti ja puolustus teki hyvää työtä. Hokkarit joutui kerran alivoimalle saatuaan 2 minuutin jäähyn kampituksesta, jolla estettiin läpiajotilanne. Tämä kuitenkin selvitettiin hienosti, ja oltiin lähellä jopa alivoimamaalin tekoa. Erän ollessa loppusuoralla, pelikellossa 13:21, KPK onnistui avaamaan maalitilinsä. Tuntui kuin oltaisiin pelattu olympiafinaalia uudestaan, missä Suomi hallitsi ensimmäistä erää, mutta Venäjä onnistui sen ensimmäisen osuman tekemään. Tätä enempää ei erässä maaleja nähty, ja niin erätauolle mentiin lukemissa 1-0 KPK:n johtaessa. Maalivahtien torjunnat (Hokkarit 4, KPK 7) kertoivat Hokkarien hallinnasta erässä.

Toista eräää ei ehditty pelata kuin 9 sekntia, kun Hokkarit iski tasoitusosuman. Aloitusvoitosta Hokakrilaituri kuljetti kiekon KPK:n maalin taakse, ja antoi täydellisen syötön maalin edustalle, josta oli helppo viimeistellä maali. Näin oltiin siis pelissä täysillä mukana. Erän alkupuolella Hokkarit painoi ankarasti päälle, ja tunteet kuumenivat hetkittäin sekä kentällä että katsomossa, kun vierasjoukkue hallitsi peliä. Loistavia maalipaikkoja nähtiin, ylärimat ja tolpat kilauteltiin useampaan kertaan, mutta osumaa ei nähty. Erän kääntyessä loppupuolelle Hokakripakki ajettiin kärsimään jäähyä epämääräisessä tilanteessa pelin viivyttämisestä tahalliseen paitsioon vedoten, ja minuuttia myöhemmin myös toinen Hokakripelaaja joutui istumaan 2 minuutin jäähyä. Tämäkin alivoimatilanne saatiin hienosti hoidettua. Aivan erän lopussa kuitenkin sattui vielä pieni virhe Hokkareille, ja KPK: hyökkääjä pääsi läpiajoon, josta syntyi maali. Näin Hokkarit joutui taas takaa-ajotilanteeseen. Erän päätyttyä oltiin siis kotijoukkueen johtolukemissa 2-1. Tässä erässä torjunnat jakautuivat jo tasaisemmin joukkueiden kesken, tosin osa tästä johtui 3-5 alivoimatilanteesta, jossa Hokkarien maalivahti joutui muutamia kertoja tositoimiin. Tasakentällisin pelatessa myös tätä erää Hokkarit selvästi hallitsi.

Jään ajon jälkeen saatiin kolmas erä käyntiin. Tämä kuitenkin alkoi ikävästi Hokkarien puolesta, sillä ensimmäisestä hyökkäyksestä KPK onnistui takomaan maalin, ja siirtymään 3-1 johtoon. Tämäkään ei Hokkaripelaajia vielä lannistanut, vaan tasoitusta yritettiin tehdä hartiavoimin. Onni ei tällä kertaa kuitenkaan ollut myötä, sillä kiekkoa ei KPK:n maalivahdin taakse saatu. Ajassa 36:24 KPK onnistui saamaan 2-1 ylivoimahyökkäyksen, jonka tuloksena Hokkarit sai kaivaa kiekon omasta maalista uudelleen, ja todeta, että kotijoukkue johtaa jo 3 maalilla. Ja tästä ei ehtinyt kulua kuin 12 sekuntia, kun Hokkaripuolustaja menetti kiekon lähtiessään omalta maalilta liikkeelle, ja KPK:n kärkkymässä ollut hyökkääjä onnistui sipaisemaan tuurimaalin ja siirtämään kotijoukkueen jo 5-1 johtoon. Tässä kohtaa alkoi Hokkarien jalkaa jo selvästi painaa vajaalla miehistöllä pelaaminen, ja paras puhti hyökkäyksistä hävisi. Vielä valonpilkahdus nähtiin 3 minuuttia ennen ottelun loppua, kun Hokkarihyökkääjä pääsi läpiajoon, ja pisti komean kavennusmaalin terävällä rannelaukauksella. Tästä ei kuitenkaan saatu enää loppumyllytystä aikaan, vaikka edellisenä päivänä vastaavasta tilanteesta oli vielä noustu tasalukemiin. Erän lopussa alkoi ote pelistä pettää, kun alkoi olla selvää ettei voittoa kotiin tuotaisi, ja niin KPK pääsi vielä 2-1 ylivoimahyökkäyksellä tehtailemaan maalin ajassa 43:18, ja lopulliseksi naulaksi arkkuun puoli minuuttia ennen loppua vielä yhden osuman. Näin siis ottelun loppulukemiksi kirjattiin kirvelevä 7-2 tappio Hokkareille.

Vaikka ottelun loppulukemat ovat aika rumat, ne ei anna oikeaa kuvaa ottelun kulusta. Vahvasti vajaalukuisena pelannut Hokkariryhmä taisteli todella vahvasti, ja hallitsi peliä selvästi ensimmäiset 2 erää luoden vaarallisimmat maalipaikat. Ottelun käännekohdaksi muodostui toisen erän loppupuolella epäreilusti tuomituksi koettu 3-5 alivoimatilanne, jonka jälkeen Hokkarijoukon oli vaikea päästä pelin päälle enää uudestaan. Kolmannessa erässä alkoi myös jalkaa painaa, mikä oli täysin ymmärrettävää kun alla oli jo edellisen päivän rankka peli. Tästä tilanteesta suunnataan nyt eteenpäin viidennellä sijalla kauden neljää viimeistä ottelua kohti, joista tullaan tuomaan kotiin maksimipisteet!