16.30
Hokkarit-U14, U14 AA jatkosarja lohko 2

KooVee Energy - Hokkarit

Sentteri RS, Kaukajärvi

Helmikuun puolivälissä oli vuorossa taas tuplapeliviikonloppu Hokkarien U14-joukkueella. Joukkueen pelaajia oli useita koronan vuoksi pois remmistä, ja otteluita yritettiin liiton suuntaan ehdottaa siirrettäväksi tuleville viikonlopuille, siinä kuitenkaan onnistumatta. Lauantaista peliä siis lähdettiin pelaamaan 7 pelaajan voimin. Yksi asia mikä oli varmaa oli, että peliaikaa tulisi tänään riittämään, eikä pitkien vaihtojen pelaamisesta tulisi moitteita.

KooVeen pojatkin olivat huomanneet Hokkarien vajaalukuisuuden, ja ottelun alusta he aloittivatkin kovan paineen Hokkarien päähän. Hokkarit joutui nopeasti vetäytymään kilpikonnapuolustukseen, ja erän alkupuolella ei juuri omasta päästä päästy liikkeelle. Heti alusta kuitenkin nähtiin, että Hokkarien maalivahdilla oli tänään pelipäivä, eikä helppoja laukauksia tulisi uppoamaan. Useita paraatipelastuksia nähtiinkin KooVeen onnistumatta maalinteossa. Kun erää kului, sai Hokkaritkin pelistä kiinni, ja joitakin tilanteita nähtiin mylös KooVeen maalilla. Kuitenkin, kun erä oli jo loppupuolella, ajassa 11:14 KooVee onnistui punnertamaan ensimmäisen osuman Hokkarien maaliin pitkän hyökkäyksen jälkeen komealla yläpesälaukauksella maalin edestä. Ja vain 2 minuuttia myöhemmin KooVee onnistui tehtailemaan toisen osuman Hokkarimaalivahdin torjunnan jälkeisestä irtokiekosta. Näin ensimmäisen erän jälkeen tilanne KooVeen johdossa 2-0. Erä oli kyllä selvää KooVeen pyöritystä, Hokkarien maalivahdille tuli erässä 16 torjuntaa, kun taas KooVeen päässä jouduttiin torjuntatöihin vain 5 kertaa. Tässä vaiheessa alkoi jo yleisössä tulla tunne, että taitaa olla tulossa rumat lukemat.

Erätauon päätteeksi Hokkarit saikin KooVeen toimitsijoiden ansioista ylimääräisen 10 minuutin huilaustauon, kun kellonkäyttäjä opetteli laitteen käyttöä. Tästä ilmeisesti oli apua, koska toiseen erään saatiin piristyneempi ja taisteleva Hokkarijoukkue. Ja tulosta alkoi syntyä lähes välittömästi, sillä erää ei ehtinyt kulua kuin alle minuutti, kun Hokkarit sai hyvällä takakarvauksella kiekon pois KooVeen pelaajalta, ja käänsi nopeasta vastahyökkäyksestä hienon maalin. Tilanne siis 2-1, ja yhtäkkiä peli näytti aivan toiselta. Tästä ottelu jatkui kiekon pyörien vuorotellen molemmissa päissä. Kun erää oli kulunut 5 minuuttia, sai Hokkaripelaaja 2 minuutin rangaistuksen. Tämä alivoimatilanne kuitenkin selvitettiin hienosti. Ja vain 15 sekuntia rangaistuksen päättymisestä Hokkarihyökkääjä onnistui päästä läpiajotilanteeseen, josta seurauksena oli Hokkarien toinen maali, ja peli oli siis tasan 2-2. Kun erää oli jäljellä 5 minuuttia, joutui toinen Hokkaripelaaja istumaan 2 minuutin rangaistusta, ja tällä kertaa KooVee onnistui tästä tilanteesta rankaisemaan ylivoimamaalilla, ja siirtymään taas johtoon 3-2. Vielä erän loppuun Hokkarit joutui tappamaan kolmatta alivoimaa, joka onnistuttiin hoitelemaan hienosti. Näin siis toiselle erätauolle lukemissa 3-2. Toisen erän voitto hienosti Hokkareille. Hokkarivahti onnistui tässäkin erässä työssään, sillä torjuntoja kertyi 13, kun taas toisessa päässä vain 8.

Kolmanteen erään tultaessa katsomossa oltii jo epäileväisiä, että Hokkarien voimat alkavat ehtyä, ja erän alussa KooVee saikin painostettua peli Hokkarien päähän. Erää ehti kulua 3:31, kun KooVee tehtaili neljännen maalinsa. Ja tasan minuuttia myöhemmin soi Hokkarien maalissa uudestaan, Kooveen menossa jo 5-2 -johtoon. Tässä kohtaa kannattajajoukko jo ajatteli, että peli oli tässä. Mutta onneksi kentällä pelaajat eivät olleet samaa mieltä. KooVeen viidennestä maalista ehti kulua vain 20 sekuntia, kun Hokkarit iski kolmannen maalinsa komeasta hyökkääjän yksilösuorituksesta ja rystylaukauksesta, ja näytti että pelaamista ei ollakaan vielä lopetettu. Maali piristi Hokkarijoukkoa selvästi, sillä nyt alkoi taas hyökkäykset onnistua, ja maalipaikkoja päästiin rakentelemaan. 4 minuuttia myöhemmin Hokkarit onnistui uudelleen, ja nyt oltiinkin enää maalin päässä kotijoukkueen lukemista. Tässä kohtaa Hokkarit joutui kuitenkin selvittämään neljättä alivoimaansa Hokkaripelaajan jouduttua istumaan 2 minuutin rangaistusta. Tämä ei Hokkareita pysäyttänyt, sillä alivoimaa ehdittiin pelata vain 45 sekuntia, kun Hokkarit oli maalin teossa viidennen kerran tuoden lukemat tulostaululle tasan 5-5:een. Mahtava nousu lähes sillasta alle kuudessa minuutissa tasalukemiin. Tämän jälkeen ei suurempia riskejä enää haluttu ottaa, vaan lähdettiin varmistelemaan kotiin vietäväksi yhtä sarjapistettä. Alivoima pelattiin varmasti loppuun. Vielä erän viimeisen minuutin alussa Hokkareille jäähyluukku aukesi kerran. Tässä KooVeen valmennusjohto käytti aikalisän tsempatakseen joukkuetta voittomaalin tekoon. Hokkarit kuitenkin oli päättänyt pitää oman pään puhtaana, ja alivoima hoidettiin kunnialla loppusummeriin asti. Näin siis hienon nousun jälkeen voitolta tuntunut tasapeli 5-5.

Vakavasti vajaamiehitetty Hokkariporukka jaksoi hienosti pelata ottelun loppuun, ja vielä viimeisessä erässä taistella jo lähes varmalta häviöltä tuntuneen ottelun tasapeliksi. Alivoimaakin jouduttiin tappamaan 10 minuutin verran. Kerta kaikkiaan mahtava näyte joukkueen tahdonvoimasta ja taistelutahdosta. Tästä jatketaan viikonlopun toiseen sarjapeliin Mänttään, johon myös aika niukalla porukalla ollaan liikenteessä. Sarjapisteitä sinne kuitenkin hakemaan lähdetään!