13.00
Hokkarit-U14, U14 AA jatkosarja lohko 2

Hokkarit - KPK Tytöt

Hämeenkyrö

Hokkarien seitsemännellä ottelukierroksella oli vuoro kohdata Mäntän KPK Tytöt Hämeenkyrössä kotipelissä. KPK:n ryhmä oli sijoittuneena sarjataulukossa Hokkarien yläpuolelle neljännelle sijalle, ja niinpä oli kyse ns neljän sarjapisteen pelistä. Luvassa oli siis ottelu jossa oli paljon latausta.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi vauhdikkaalla luistelulla. Aluksi peli painui Hokkarien päähän, josta Hokkarit saman tien sai aikaan nopean vastahyökkäyksen, ja yksin läpi-tilanteessa KPK:n puolustaja joutui koukkimaan Hokkarihyökkääjän kumoon. Ajassa 0:30 sai Hokkarit siis koittaa maalin tekoa rangaistuslaukauksella. Tämä hyvästä yrityksestä huolimatta ei valitettavasti kuitenkaan onnistunut, ja ottelu jatkui lukemin 0-0. Hokkarit painoi pelin kuitenkin KPK:n päähän ja ensimmäiset minuutit pyörittiin siellä maalia yrittäen. Maalia ei kuitenkaan tullut, ja vähitellen peli tasoittui, molempien joukkueiden vuorotellen yrittäen maalintekoa. Viimein, kun erää oli jäljellä enää vajaat 5 minuuttia, Hokkarit onnistui avausosuman teossa. Hokkarilaituri onnistui vapauttamaan sentterin, joka komealla rystypuolen nostolla sai yllätettyä vastustajan maalivahdin. Näin siis lukemat 1-0. Noin 2,5 minuuttia myöhemmin KPK:n joukkuetta kohtasi huono onni, kun Hokkarien hyökkäyspään purusta KPK:n puolustaja lipsautti kiekon vahingossa omaan maaliin. Jokainen osuma kuitenkin lasketaan, joten näin Hokkareille 2-0 johtoasema. Enempää ei ensimmäiseen erään tilastomerkintöjä saatu aikaan, ja näin siis erä paketoitiin Hokkarien johtolukemissa 2-0. Hokkarit selkeästi hallitsivat erää, tehtaillen useita maalintekopaikkoja, mutta onnistumatta viimeistelyssä. KPK onnistui luomaan muutamia vaarallisia vastahyökkäyksiä, jotka Hokkarit kuitenki pysäyttivät.

Toisen erän ensimmäiset minuutit pyörittiin keskialueen molemmin puolin kummankaan joukkueen onnistumatta rakentamaan todellisia maalipaikkoja. Hokakrit pääsi pelaamaan myös pari minuuttia ylivoimaa, jonka aikana onnistuttiin rakentamaan maalintekopaikkoja, mutta viimeistely jäi niistä vajaaksi. Viimein, kun erää oli kulunut jo hieman yli puolet, Hokkarien onnistui saada kiekko reppuun kolmannen kerran. Hokkarihyökkääjä kuljetti hienosti kiekon ylös laitaa pitkin, ja syötti toiselle hyökkääjälle, joka laukaisi kiekon. Tämän vedon maalivahti sai vielä torjuttua, mutta torjunnan jälkeinen irtokiekko saatiinkin sitten lakaistua maalivahdin selän taakse. Näin siis Hokkarijohto 3-0. 2 minuuttia myöhemmin samat pelaajat olivat uudelleen asialla, kun nopeasta vastahyökkäyksestä laituri sai vapautettua toisen laiturin, jolla oli tyhjä maalipaikka edessään. Tuloksena komea neljäs maali Hokkareille. Tästä taisikin Hokkareille tulla jo hyvän olon tunne, sillä KPK:n ote pelitilanteista parani, ja Hokkarien päässäkin nähtiin vaarallisia paikkoja. Ja 1,5 minuuttia ennen erän loppua KPK saikin rakenneltua maalipaikan pitkän hyökkäyksen päätteksi, ja tästä paikasta Mänttäläishyökkääjä lukoi hienosti yläpesään KPK:n kavennusmaalin 4-1. Vielä aivan erän viimeisellä minuutilla nähtiin läpiajotilanteet molemmissa päissä, mutta niistä eivät enää lukemat muuttuneet, ja 4-1 -johdolla siis siirryttiin toiselle eräkatkolle.

Kolmanteen erään Mäntän porukka tuli vahvasti, ja kiekko pyöri selvästi enemmän Hokkaripäässä. Hokkaripuolustus kuitenkin kesti hienosti, ja joitakin vaarallisia vastahyökkäyksiäkin saatiin aikaan. Kun erää oli kulunut vajaat 3 minuuttia, Hokkarihyökkääjä onnistui pelaamaan puolustajan ulos nopeassa vastahyökkäyksessä, ja päästyään maalivahdin kanssa kahdestaan vastakkain, sai kierrettyä maalivahdin ja tuikattua Hokkarit jo 5-1 johtoon. Ja tästä 5 sekuntia myöhemmin, välittömästi aloitusvoiton jälkeen upposi Mäntän maaliin kiekko vielä kerran, kun Hokkarihyökkääjä pamautti onnekkaan laukauksen siniviivalta kohti maalia, ja se sattui uppoamaan sisään. Näin Hokakri jo 6-1 johtolukemiin. Näissä lukemissa ei kauan saatu olla, vaan jo 1,5 minuuttia myöhemmin KPK onnistui vastaavasti maalinteossa hienolla laukauksella parhaalta maalintekosektorilta. Lukemat näin siis 6-2, ja KPK:n loppukiri oli alkanut. Tässä vaiheessa Hokkarien kovin paine alkoi hellittää, kun taas Mäntän porukka lisäsi kierroksia, ja kiekko alkoi pyöriä entistä enemmän Hokkarien puolustusalueella. Tässä kohtaa tunteetkin alkoivat kuumentua, ja KPK joutui Hokkarien onneksi välillä selvittämään 2 minuutin rangaistusta alivoimalla. Tämän erikoistilanteen aikana ei Hokkarit kuitenkaan saanut johtoaan kasvatettua. Jäähyn jälkeen KPK jatkoi vielä raivokasta painostusta, ja kun erää oli vain 4 minuuttia jäljellä kiekko saatiinkin Hokkarien reppuun pitkän hyökkäyksen jälkeen. Näin lukemat 6-3. Ottelun viimeinen osuma nähtiin vielä viimeisellä minuutilla, kun KPK:n pyöritettyä aikansa hyökkäystä Hokkaripäässä, verkko heilahti vielä kerran KPK:n pelaajan laukaistessa kiekon verkkoon. NÄin ottelun lopputulokseksi kirjattiin Hokkarivoitto 6-4.

Tällä tuloksella Hokkarit siirtyi sarjataulukossa neljännelle sijalle, ja on siis hienosti kiinni paikasta lopputurnauksessa. Tästä Hokkaripelit jatkuvat taas seuraavana viikonloppuna kahdella vieraspelillä, ensin KooVeeta vastaan Kaukajärvellä lauantaina, ja sen jälkeen KPK:n vieraana Mäntässä sunnuntaina. Jääkiekon täyteinen viikonloppu on siis taas luvassa!