13.00
Hokkarit-U14, U14 AA jatkosarja lohko 2

Hokkarit - Kisa-Eagles Arokotkat

Hämeenkyrö

Kevätkauden neljännellä ottelukierroksella Hokkareilla oli kohtaaminen Kisa-Eagles Arokotkien kanssa kotipelissä Hämeenkyrössä. Joukkueiden edelliset kaksi kohtaamista syksyllä päättyivät Hokkarien voittoon, joten Kisa-Eaglesilla oli varmasti latausta pelissä. Arvokkaita sarjapisteitä oli myös jaossa, ja nämä varmasti kiinnostivat molempia joukkueita.

Ensimmäistä erä ei ehtinyt kulua minuuttiakaan, kun pitkän kiekon jälkeisestä aloituksesta omassa päässä Hokkarit sai kiekon, ja sentteri vei kiekon vastustajan maalin taakse, josta upean syötön jälkeen laituri sai ammuttua kiekon maaliin. Näin siis Hokkareille unelma-alku. Kisa-Eagles ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan jatkoi tiukkaa puolustuspeliä, ja vaikka Hokkarit sai useita hyviä hyökkäyksiä rakenneltua, niistä ei lisämaaleja nähty. Vihdoin, kun erää oli ehtinyt kulua jo lähes 10 minuuttia, Hokkarit onnistui rakentelemaan toisen osuman. Tämä syntyi hyökkäyspään aloituksesta, kun Hokkaripuolustaja laukoi viivasta kohti maalia, kiekko ajautu Hokkarihyökkääjälle, ja ensimmäisen laukauksen jälkeisestä torjunnasta toinen Hokkarihyökkääjä käänsi kiekon maalivahdin selän taakse. Sitten alkoikin tapahtua. Nimittäin vain runsasta minuuttia myöhemmin Kisa-Eagles sai painettua hyökkäyksen Hokkaripäähän, ja hyökkääjän ensimmäisen laukauksen jälkeisestä irtokiekosta sai takatolpalle tullut sinipaita laukaistua kiekon reppuun. Tilanne 2-1. Tästä vain minuuttia myöhemmin oli Kisa-Eagles taas maalin teossa. Nopeasta koko rintaman vastahyökkäyksestä hyökkääjä ampui komean laukauksen Hokkariveskarin räpsäpuolelle aivan tolpan viereen. Näin tilanne tasan 2-2. Tähän eivät erän maalit kuitenkaan jääneet, vaan vielä noin 1,5 minuuttia ennen erän loppua verkot soi taas vierasjoukkueen päässä hokkarihyökkääjän karvattua kiekon irti, ja ensimmäisen laukauksen jälkeisestä tilanteesta hyökkääjä lirutti kiekon sisään maalin edestä. Vielä erän loppuun Hokkarit joutui hetken aika apelaamaan alivoimaa, mikä kuitenkin hoidettiin ongelmitta. Näin ensimmäinen erä saatiin päätökseen Hokkarien hienoisessa johdossa 3-2.

Toisen erän Hokkarit aloitti alivoimalla. Tästä Kisa-Eagles ei onnistunut juurikaan tilanteita rakentelemaan, ja Hokkarit oli lähellä tehdä jopa alivoimamaalin. Pikku hiljaa kuitenkin Kisa-Eagles sai peliään paremmin käyntiin ja Hokkarit joutui vetäytymään puolustuspeliin saamatta hyökkäystä toimimaan. Hokkarivahti pisti kuitenkin parastaan, ja maali säilyi puhtaana. Omassa päässä lisääntynyt pyöriminen kuitenkin kostautui jäähyluukun käymisellä. Kun erää oli kulunut 6 minuuttia, Hokkaripuolustaja joutui istumaan 2 minuutin rangaistusta kampituksesta. Hokkarit onnistui tämän alivoiman selvittämään. 4 minuuttia myöhemmin Hokkarisentteri vuorostaan joutui jäähylle estämisestä. Tällä kertaa alivoimapelaaminen ei enää onnistunut, ja Kisa-Eagles onnistui tehtailemaan tasoitusmaalin hyökkääjän hienolla suorituksella. Näin tilanne tasan 3-3. Tämän jälkeen 30 sekuntia ottelua ehti kulua, kun Hokkarit sai lisää kylmää vettä niskaan, Ensin tuomarin käsi nousi pystyyn jäähyn merkiksi laitataklauksesta, ja jälkitilanteessa vielä Hokkaripuolustaja sai jäähyn poikittaisesta mailasta. Näin Hokkarit joutui 2 pelaajan alivoimalle erän lopussa. Lisäksi tilanteesta Hokkarihyökkääjä sai 10min käytösrangaistuksen. Hokkarit kuitenkin onnistui selvittämään erän lopun alivoimalla hienosti, ja jopa rakentelemaan pari hyökkäystä. Näin siis loppusummerin soidessa tilanne tasan 3-3.

Kolmannen erän alussa Hokkarit sai vielä jatkaa 2 pelaajan alivoimalla pelaamista. Myös tämä onnistuttiin selvittämään, ja niin peli pääsi jatkumaan normaalisti. Nyt Hokkarit joutuivat kuitenkin altavastaajiksi, kun Kisa-Eagles sai painettua pelin taas Hokkaripäätyyn. Kun erää oli kulunut 2 minuuttia, sai KisaEagles vastahyökkäyksen jälkeisestä torjunnasta maalipaikan, josta hyökkääjä onnistui laittamaan kiekon reppuun ja siirtämään joukkueensa 3-4 johtoon. Tämän jlkeenkin Hokkareilla oli vaikeuksia päästä omasta päästä liikkeelle, ja Kisa-Eagles sai luotua useita maalipaikkoja Hokkarien maalille. Tämä kostautui, kun erää oli kulunut 5 minuuttia. Pitkän kiekon jälkeen Kisa-Eagles sai aloituksen Hokkaripäätyyn, ja suoraan aloituksesta pakki laukoi maskin takan olleen Hokkarivahdin ohi kiekon reppuun. Näin tilanne siis jo 3-5 vieraiden johtolukemissa. Tätä enempää Hokkarit eivät kuitenkaan antaneet siimaa vieraille, vaan lähtivät takaa-ajoon. Erän pulivälissä kuitenkin Hokkaripakki joutui vielä kerran istumaan rangaistusta, ja Hokkarit taas kerran tappamaan jäähyä. Alivoima selvitettiin taas kunnialla, mutta pelikellossa oli aikaa enää runsaat 5 minuuttia kahden maalin tekoon. Tässä kohdassa oli Hokkareilla onnea, kun Kisa-Eagles sortui vaihtovirheeseen, ja Hokkarit pääsi painostamaan ylivoimalla. Nyt oli Hokkarien etsikkoaika tehdä kavennusosuma. Tässä Hokkarit painostivatkin raivokkaasti. Lopulta vain 5 sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen Hokkarit onnistui saamaan kiekon reppuun hyökkäyspään aloitusta seuranneesta tilanteesta. Näin eroa oli enää maalin verran, 4-5, ja aikaa 2 minuuttia tasoittaa. Tasoitusosumaa haettiinkin raivokkaasti, mutta Kangasalan maalivahti onnistui tekemään Hokkariyritykset tyhjäksi. Vielä puoli minuuttia ennen ottelun loppua joutui Kangasalan pelaaja istumaan jäähyä, ja Hokkareille avautui viimeinen sauma tuoda ottelu tasoihin. Pari hyvää yritystä maalille saatiinkin, mutta lopulta Kangasalan maali kuitenkin säilyi puhtaana. Näin harmittava kotitappio 4-5 Hokkareille.

Harmittava tappio siis Kangasalan porukalle tänään. Hokakrit sortui jäähypenkin kuluttamiseen, ja näin ei päästy tasaviisikoin haastamaan Kangasalan porukkaa. Myös harmittava 10min rangaistus söi terää, kun muutenkin joukkue oli liikkeellä vain 10 kenttäpelaajan voimin. Huomenna jatketaankin sitten kohti Hämeenlinnaa, kun Hakiolla iltapelissä kohdataan HPK. Nyt olisi syytä kääntää mollivoittoinen lauantai takaisin duurin puolelle ja tuoda kotiin tärkeät sarjapisteet!