14.45
Hokkarit-U14, U14 AA jatkosarja lohko 2

Uplakers Mustat - Hokkarit

Ylöjärvi

Tammikuun ensimmäisen sarjapeliviikonlopun toinen peli pelattiin sunnuntaisena iltapäivänä Ylöjärvellä, missä ottelua isännöi kotijoukkueena Uplakers. Kotijoukkueella oli alla tappio Kisa-Eaglesille, kun taas Hokkarit nöyryyttivät edellisen päivän HC Nokiaa. Ottelun lähtökohdat oli siis varsin mielenkiintoiset.

Ottelu alkoikin heti kovalla säpinällä, ja ensimmäisen kerran maaliverkko heilahti jo ajassa 2:19, valitettavasti Hokkarien maalivahdin selän takana, ja näin Uplakers siirtyi johtoasemiin 1-0. Hokkarit ei tästä lannistunut , vaan noin minuuttia myöhemmin annettiin takaisin samalla mitalla, kun Hokkarit onnistui ryöstämään kiekon hyökkäysalueella ja pelaamaan sen laiturille laukaisupaikkaan B-pisteen kaarelle, josta komea rannelaukaus siirsi Hokkarit tasatilanteeseen 1-1. Tasatilanteessa peliä saatiinkin sitten pelata hyvän aikaa. Hokkarit pelasi hetkittäin ylivoimalla, mutta tästä tilanteesta ei onnistuttu lisäosumia tekemään, vaikka Hokkarit onnistui rakentelemaan useita hyviä maalintekopaikkoja. Kun aikaa oli kulunut 11:19, Uplakers onnistui tehtailemaan toisen osuman, kun ylöjärveläispelaaja laukoi onnnenkantamoisen kohti Hokkarimaalia ja se livahti isään Hokkarivahdin räpylän vierestä. Enempää ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty, ja niin erätauolle siirryttiin lukemissa 2-1. Hokkarit hallitsivat erää hienokseltaan, ja torjuntoja Uplakersin maalilla erässä nähtiin 14, kun taas Hokkarien päässä 9.

Toiseen erään Hokkarit tuli päättäväisesti sisään. Erän esnimmäisellä minuutilla Hokkarit pääsi pelaamaan taas ylivoimaa. Sitä ei ehtinyt kulua kuin 10 sekuntia, kun Hokkarien puolustaja sai kiekon hyökkäyspäässä viivaan, ja laukoi upean osuman. Näin ottelua jatkettiin tasatilanteessa 2-2. 5 minuutin kohdalla Uplakersin pelaaja onnistui laukomaan siniviivalta Hokkarivahdin selän taakse kilpipuolelta ja siirsi Uplakersin johtoasemaan 3-2. Erän puolivälissä Hokkarit pääsi yrittämään tasoitusta pelaamalla ylivoimalla. Tämä ylivoima ei tuottanut kuitenkaan toivottua tulosta, vaan sen sijaan Uplakers onnistui alivoimalla lisäämään johtoaan 4-2:een komealla yksilösuorituksella. Tästä alkoi Hokkarien synkkä kaksiminuuttinen, jossa maaleja ropisi vielä kaksi lisää, ja yhtäkkiä taululla olikin jo lukemat 6-2. Erän lopun ajan Hokkarit painoi päälle rajusti, mutta ajoittain sorruttiin ehkä liikaa yksin yrittämiseen. Uplakersin maali pysyi tyhjänä ja niin toiselle erätauolle mentiin lukemissa 6-2 Uplakersin johtaessa harmittavasti. Erän viimeisillä sekunneilla Hokkareille vielä vihellettiin rangaistus, ja niin kolmatta erää jouduttaisiin aloittamaan alivoimalla - ei parhaat siis asetelmat takaa-ajoon.

Kolmatta erää aloitettiin pelaamaan alivoimalla. Tämä kuitenkin kääntyi hyväksi Hokkareille joukkueen onnistuessa tehtailemaan hienon hyökkäyksen päätteeksi maalin ja kaventamaan lukemat 6-3:een. Takaa-ajo oli siis alkanut. Lisätulosta ei kuitenkaan heti syntynyt, eikä Hokkarien yhteispeli näyttänyt lähtevän käyntiin. Muutaman minuutin kuluttua koittikin toinen Hokkarien pimeä hetki, ja neljän minuutin aikana Uplakers onnistui taas tekemään 4 lisäosumaa, siirtyen jo johtolukemiin 10-3. Tässä kohtaa Hokkarien päät alkoi jo painumaan epätoivoon. Vielä saatiin pieni pilkahdus positiivisuutta, kun 4 minuuttia enne loppua Hokkaripakki sai lauottua siniviivasta osuman, kaventaen 10-4:ään. Uplakers jatkoi kuitenkin maalitehtailuaan vielä 2 maalin verran, ja niin lopputuloksissa oli lopulta tyytyminen Uplakersin voittolukemiin 12-4.

Vaikka maalilukemat olivatkin rajut, niin lopputulos ei heijasta pelin kulkua, joka pelitilanteissa oli hyvin tasaista. Laukaukset maalia kohti menivät tasan, mutta tällä kertaa Uplakers pystyi niitä upottamaan maaliin tehokkaammin ja onnekkammin. Pelissä oli paljon tunnetta, ja kovia otteita, kuten näiden joukkueiden välillä aina. Näistä lukemista jatketaan kohti seuraavia sarjapelejä, ja lopulta täytyy olla tyytväinen että viikonlopun koviksi tiedetyistä peleistä onnistuttiin toinen kääntämään riemastuttavaksi voitoksi. Seuraavana lauantaina kohdataan Virtain Kiekko-Karhut.