13.00
Hokkarit-U14, U14 AA jatkosarja lohko 2

Hokkarit - HC Nokia Mustat

Hämeenkyrö

Vuoden 2022 ensimmäisiä sarjapelejä odotettiin epävarmoissa tunnelmissa, kun koronarajoitusten muutoksia tapahtui pitkin edeltävää viikkoa, ja muutamat kunnat Pirkanmaalla tekivät päätöksiä pelitoiminnan kieltämisestä. Hämeenkyrösä kuitenkin onneksi pelaaminen oli sallittu, ja niin Hokkarit pääsi aloittamaan kevätkauden suunnitellusti. Vastaan luisteli, kukas muukaan, kuin tuttu paikallisvastustaja HC Nokia. Syyskaudella Hokkarit pelasi kaksi kertaa tappiollisesti HC:ta vastaan, joten nyt oli edessä näytön paikka. Jo hallille saapuvista pelaajista huokui määrätietoisuus ja keskittyneisyys - tänään oltiin tulossa oikeasti pelaamaan.

Pelin ensikurveista lähtien vauhtia riitti. Maaliverkko alkoi heilua myös lähes saman tien, kun peliaikaa oli kulunut vain runsas minuutti. Maalin teosta vastasi Hokkarit, hienon läpiajon päätteeksi upealla rannelaukauksella. Seuraavaa maaliakaan ei tarvinnut odotella kuin 2 minuuttia lisää, ja tälläkin kerralla verkko heilui HC:n päässä, kun Hokkaripelaaja pääsi tuikkaamaan kiekon takatolpalta sisään upean syötön jälkeen. Kun peliaikaa oli kulunut vielä 2 minuuttia lisää, Hokkarit oli maalinteossa jo kolmannen kerran, taas samat pelaajat. Pelikellossa siis vain 5:31 ensimmäistä erää ja Hokkarijohto jo 3-0. Mahtava alku! Tässä vaiheessa Nokian valmennus päätti käyttää jo aikalisän ja herätelllä omaa joukkuettaan. HC:n pojat saatiinkin tästä hiukan hereille, eikä sama ryöpytys jatkunut. Kuitenkin vajaat 5 minuuttia myöhemmin Hokkarit onnistui maalin teossa neljännen kerran, tällä kertaa hieno syöttö maalin takaa paraatipaikalle, ja siitä tarkka sijoitus maalivahdin ohi alakulmaan. Erän lopulla Hokkaripakki joutui parin minuutin jäähylle kampituksesta, mutta joukkue piti hienosti maalin puhtaana alivoimalla. Näissä lukemissa 4-0 jatkettiinkin sitten ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä vauhti jatkui samanlaisena. Kovaa mentiin päästä toiseen, mutta Hokkarit pystyi pitämään HC:n pelaajat pois pahimmilta maalipaikoilta. Kuitenkin vajaat 4 minuuttia erän alun jälkeen HC onnistui avaamaan maalitilin hienolla syöttöpelillä, jossa Hokkarien vahdilla ei ollut juurikaan mahdollisuuksia torjunnassa onnistua. Tästä kuitenkin vain 25 sekuntia myöhemmin Hokkarit oli jälleen kerran maalin teossa, hienon hyökkääjien syöttöpelin jälkeen. Tilanne siis 5-1 Hokkarielle. Tämän jälkeen pian Hokkaripelaaja pistettiin taas jäähyä istumaan ryntäämisestä, ja tällä kertaa HC onnistui ylivoimalla tehtailemaan toisen maalin. Tilanne 5-2. Kun erää oli jäljellä noin 5 minuuttia Hokkarit oli jälleen maalin teossa, nyt lukemat jo 6-2. Tässä kohtaa HC päätti ottaa toisen maalivahtinsa kentälle. Vielä ennen toisen erän loppua Hokkarit niittasi kerran, kun Hokkaripakki laukoi aivan takayläkulmaan loistavan laukauksen hyökkäyskuvion päätteeksi. Lukemin 7-2 Hokkarien johtaessa siirryttiin toiselle erätauolle.

Kolmas erä olikin sitten enemmän tai vähemmän pelailua. Hokkarijoukkue ei pystynyt yllättämään enää HC:n maalivahtia, vaikka kova yritys oli päällä. Torjuntoja tässä erässä kertyi HC:n maalivahdille kaikkiaan 14, mikä oli enemmän kuin kahdessa edellisessä erässä yhteensä. Hokkarit pystyi myös pitämään HC:n pojat pois hyviltä maalintekopaikoilta, ja erän loppupuolella alkoikin turhautuminen näkyä jo Nokian pelaajista. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin siis upea Hokkarivoitto 7-2.

Tässä oli loistava aloitus kevätkauteen. Hokkarit näytti olevansa levänneitä ja valmiina pelaamaan kovia ja vauhdikkaita pelejä. Nyt suunnataan katse seuraavan päivän toiseen paikalliskamppailuun, kun vastassa on Uplakers Ylöjärvellä.